Bureau Rustenburg

Bouwbiografisch crowdfundingproject in Wageningen geslaagd!

politiebureau_concept_covervs2

Conceptkaft van het boek

In december 2012 sloeg de slopershamer het eerste gat in het voormalig Politiebureau Rustenburg in Wageningen: de plek die 30 jaar lang van grote betekenis was voor de politie en voor de burgers van Wageningen zou snel volledig van de aardbodem verdwijnen.

Maar er is goed nieuws: net voor de sloop ontstond de kans om nog één poging te wagen een stukje van de geschiedenis en de traditie van het bureau te onderzoeken: een bouwbiografische speurtocht door het gebouw! Uit dit resultaat ontstond een crowdfundingproject, waarbij geïnteresseerde burgers en politiebeambten samen de publicatie zouden financieren.

In mei bleek de crowfunding succesvol! Dankzij de hulp van de Historische Vereniging Oud Wageningen en vele donateurs en sponsors en kon het boekje gepubliceerd worden. In oktober 2013 verscheen het bij de Lawick Pers.

Bestellen

Het boek ‘Bureau Rustenburg’ is nu ook online te bestellen voor 12 euro (ex. 2,50 euro verzendkosten). Wilt u bestellen, stuur dan een mail naar bureaurustenburg@xs4all.nl.

 

De crowdfunding

De crowdfunding van het project was een intensief en boeiend avontuur. Hieronder vind u de video waarmee het project aan de man/vrouw werd gebracht. Als u deze link volgt kunt u het volledige proces inclusief alle keuzeopties en updates nog eens teruglezen.