contemporary archaeology

Published on december 9th, 2015 | by admin

0

Wageningse Barricaden is gestart

Het gaat los! Na een jaartje nadenken, praten en proberen op facebook, is deze week is het project Wageningse Barricaden gestart!

Delpad, Pudoc, Tien Zilverlingen, de Wageningse Lente, de WSO, de Uitbuyt, Jokari...de stad Wageningen is vol van plaatsen die verbonden zijn met de linkse aktie uit de jaren 70 en 80.  Het lijkt misschien kort geleden, maar vraag eens rond: dan blijkt dat deze turbulente geschiedenis al rap uit het geheugen aan het verdwijnen is. De belangrijke plekken van de roerige jaren zijn onbekend, vaak al gesloopt en ook online is er nauwelijks iets over te vinden. De canon van de Wageningse geschiedenis houdt halt nog vóór de Wageningse Lente van 1980[i] en het gemeentearchief heeft op dit moment slechts een handvol foto’s.

Onze stelling: wie het Wageningen van nu wil begrijpen, kan dat niet zonder kennis van de linkse sociale beweging. Deze beweging, zowel binnen als buiten de Landbouw Hogeschool is vormend geweest voor het Wageningen van nu en heeft overal zijn sporen nagelaten. Het project Wageningse Barricaden komt in aktie om die sporen te verzamelen en het  verhaal van de sociale beweging  te vertellen.

Meer informatie op: http://wageningsebarricaden.wordpress.com

Theo_de_vries

Foto: Theo de Vries

[i] Geschiedenis van Wageningen. Kees Gast, Bob Kernkamp, Leo Klep, 2013.

Foto Kirpenstein: Eric Langendoen / Spookbeeld


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Missie

  Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

 • Contemporaine Archeologie

 • FC Wageningen

 • Bouwbiografie

 • Colloquim op Saxion

 • Testimonial

  "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

  Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.