Bouwbiografie en crowdfunding: succes! – Jobbe Wijnen

Bouwbiografie

Published on november 15th, 2013 | by admin

0

Bouwbiografie en crowdfunding: succes!

Omslag_boekje_def Het is me een heel traject geweest: van het onderzoek in het politiebureau in 2012, de crowdfunding dit voorjaar, alle interviews en uiteindelijk het drukken, maar nu is het er, het boek ‘Bureau Rustenburg’!

Net voor de sloop van het politiebureau aan het Rustenburg in Wageningen mochten we nog één poging te wagen een stukje van de geschiedenis het bureau te onderzoeken: een bouwbiografische speurtocht door het gebouw. Uit dit resultaat ontstond het idee voor een crowdfundingproject, waarbij geïnteresseerde burgers en politiebeambten samen de publicatie zouden financieren. In mei bleek de crowfunding succesvol, mede dankzij de geweldige steun van de Historische Vereniging Oud Wageningen, de unit Wageningen-Renkum, alle lokale bladen en natuurlijk vele donateurs en sponsors. Het boekje kon gepubliceerd worden!

Ben zelf supertevreden over hoe het er nu uit ziet, veruit de meest complete bouwbiografische publiekspublicatie tot nu toe en volgens mijn beste weten ook de eerste keer dat een archeologisch project op deze manier werd vormgegeven! Best wel een beetje trots dus.

Meer informatie over het boekje en de wijze waarop u het kunt bestellen is te vinden op de bouwbiografie pagina’s.

 

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Missie

  Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

 • Contemporaine Archeologie

 • FC Wageningen

 • Bouwbiografie

 • Colloquim op Saxion

 • Testimonial

  "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

  Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.