Published on september 11th, 2017 | by admin

EAA Revisited – Moluccan Heritage

Vorige week een geweldig EAA congres bijgewoond in Maastricht, waar ik ook voor de eerste keer gelegenheid kreeg het project Moluks Erfgoed vanuit een wetenschappelijk perspectief toe te lichten. Omdat de sessiehost geen video opnamen, leek het me goed het verhaal nog eens voor de camera te vertellen. Hierbij het resultaat.

Dat conflictarcheologie stevig is geland in de archeologische wereld werd op dit congres wel duidelijk. Er waren maar liefst vijf sessies met dit onderwerp, waarvan enkele specifiek gericht op modern conflict. “Vijf jaar geleden was dit nog absoluut niet mogelijk geweest”, merkte één van de sprekers op, helaas ben ik vergeten wie. De boeiendste sessie – of beter gezegd meest inspirerende –  vond ik echter die over een ander, maar wel aanpalend onderwerp, namelijk de ‘archeologie van protest’  door Claudia Theune en Laura McAtackney. Protest en activisme is van zichzelf een bruisend onderwerp en op een of andere manier straalt die energie bijna altijd af op de sprekers.

Hulde aan het EAA-team organisatie voor een uitmuntende organisatie!


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Missie

  Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

 • Contemporaine Archeologie

 • FC Wageningen

 • Bouwbiografie

 • Colloquim op Saxion

 • Testimonial

  "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

  Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.