BOEi op een loca..." /> ‘De Donge’ van binnen – Jobbe Wijnen

Archeologie

Published on december 7th, 2017 | by admin

0

‘De Donge’ van binnen

Wat heerlijk om voor je werk voor BOEi op een locatie als deze een ochtend te mogen rondzwerven. Je raakt in de Dongecentrale Geertruidenberg bepaald niet snel uitgekeken. Belangrijkste reden toch snel te werken is dat het er inmiddels net zo fris is als buiten, dus na een paar uur ben je toch wel dringend toe aan hete koffie.

De installatie van de STEG – de SToom En Gas installatie die eens heel Brabant van elektriciteit voorzag – is zeer indrukwekkend, maar toch is voor mij vooral de vraag waar je de mens vindt in deze reusachtige machine. Daar gaat het project ‘Mensen vertellen over Monumenten’ nog verder op in.  Wie goed kijkt vindt in deze presentatie in ieder geval één mens, maar dat was helaas een knullig foutje. Bij thuiskomst bleek ik de foto zonder mijzelf van de stoomturbine per abuis gewist, of niet genomen te hebben.  Ai ai ai, maar ach, ook reanimatie van industrieel erfgoed blijft mensenwerk.

Kijk hieronder ook zelf in de Dongecentrale via deze 360 tour. Je kan deze ook bekijken met in VR modus met je smartphone.

LET OP: in enkele browsers werkt navigatie niet helemaal goed via mijn website: je ziet dan de portals naar andere kamers niet. Gebruik dan de directe link: https://roundme.com/tour/223557/view/

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Missie

    Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

  • Testimonial

    "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

    Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.

  • © Jobbe Wijnen