Archeologie

Published on september 24th, 2019 | by admin

0

Archeologie van de Bonskazerne

Tevreden publiek bij het Graafs Museum ‘zwaait terug’ naar Veronica Open, de Britse dame uit Evesham die hielp bij het traceren van een Britse militair. In de Bonskazerne vonden we snippers met namen en een adres in de U.K. Dankzij mevrouw Open, die nu woont op dat adres, is nu duidelijk dat Clement Richardson uit Evesham gedetacheerd was in Grave in 1944 bij de War Office Selection Boards en deel van het 16 L. C sub-area Hoofdkwartier.

De lezing werd georganiseerd door het Graafs Museum. BOEi werkt op dit moment aan de renovatie en herbestemming van de kazerne. Als onderdeel daarvan liet BOEi archeologisch onderzoek uitvoeren, waarbij de correspondentie van Clement Richardson werd gevonden op de zolder van het Bureelgebouw. Dank gaat ook uit naar archeologen Martijn Reinders, Nick Warmerdam en Dwayne Beckers die een groot deel van het veldonderzoek uitvoerden.

Meer over het onderzoek hier op mijn eigen website en hier op de website van BOEi.

Het huis van Veronica Open, waar Clement woonde en waar zijn vrouw brieven schreef naar Grave (Foto V. Open 2019)

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Missie

    Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

  • Testimonial

    "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

    Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.

  • © Jobbe Wijnen