BOEi op pa..." /> Onderzoek in de Markthal, sporen uit 1944 – Jobbe Wijnen

Published on mei 5th, 2020 | by admin

Onderzoek in de Markthal, sporen uit 1944

Dit voorjaar mocht ik weer voor BOEi op pad in de Centrale Markthal, Amsterdam. Tijdens een dag-lang ‘UrbEx’ archeologisch onderzoek vond ik een stuk administratie van de marktmeesters uit 1944. Bijzonder, de vondst geeft de weekend- en feestdagenroosters van de marktmeesters in de hal en verraad op geen enkele manier dat er sprake was van oorlog en bezetting. Toch zaten de Joodse onderduikers op dat moment in grote getale in de kelder van de hal.

De video werd gepubliceerd op 4 mei door BOEi, en daarna opgepikt door de website van Het Parool


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Missie

    Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

  • Testimonial

    "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

    Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.

  • © Jobbe Wijnen