Bedrijfsprofiel

Missie

Nieuwsgierigheid, ontdekking en creativiteit is wat me drijft. Conflictarcheologie en cultuurhistorie is wat ik doe.

Nieuwsgierigheid, ontdekking en creativiteit is wat me drijft. Ik zie Erfgoed als bron van inspiratie en Archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan oplossingen. Mijn missie is dit vorm te geven in onderzoek naar cultuurhistorie en erfgoed van de moderne tijd, waarin het verleden niet het doel is, maar een middel gericht op de toekomst. Mijn vak is de archeologie van het recente verleden. Mijn hoofdonderwerpen zijn conflictarcheologie en contemporain erfgoed.

Ik word gedreven door het zoeken naar wezenlijke antwoorden op de vraag waarom cultuur en cultuurhistorie belangrijk is. Onder de naam Wijnen Cultuurhistorisch Onderzoek pionier ik in erfgoedonderzoek en cultuurhistorische projecten. Veel van mijn projecten komen uit eigen koker en daarnaast doe onder andere werk in opdracht voor:

  • Mensen vertellen over Monumenten, een erfgoedverhalen project voor BOEi www.boei.nl
  • Archeologisch bureau- en veldonderzoek in de  conflictarcheologie naar sporen van de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog.
  • Bouwbiografie – een vorm van archeologisch onderzoek in gebouwen
  • Militaire graffiti – nulmeting en waardering,zie de bijvoorbeeld de casus Spaarndam.
  • Participatief waarderen – zie de bijvoorbeeld de casus Spaarndam.
  • Integrale archeologie.

Sinds sinds ik 2017 ben ik lid van de standing committee van de Contemporary History and Archaeology in Theory group en bestuurslid van de Stichting voor Archeologie van Conflict Onderdrukking en Oorlog.

In de projecten die ik zelf ontwerp probeer ik de grenzen van erfgoed en erfgoedzorg steeds weer op te zoeken. Je vindt me vaak op plaatsen waar iets te ontdekken of te vernieuwen valt en een gevestigde methode nog niet bestaat. Een van mijn speerpunten is Pull Tab Archaeology, een citizen science project, waarmee ik op zoek ga naar een werkelijk inclusieve en integrale archeologie voor de 21e eeuw.

Sinds sinds ik 2017 ben ik lid van de standing committee van de Contemporary History and Archaeology in Theory group en bestuurslid van de Stichting voor Archeologie van Conflict Onderdrukking en Oorlog.

Verder presenteer, lees, schrijf en publiceer ik zoveel als ik kan over wat ik doe. Een selectie artikelen en rapporten vind je op mijn pagina met publicaties. Maar kijk ook zeker op Academia, Youtube, LinkedIn en mijn andere social accounts.

Samenwerkingen en opdrachtgevers

Algemene verkoopvoorwaarden

Mijn algemene verkoopvoorwaarden vind je hier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail