Bureau Rustenburg

Bouwbiografisch crowdfundingproject in Wageningen geslaagd!

de sloop van Rustenburg

De sloop van Rustenburg

In december 2012 sloeg de slopershamer het eerste gat in het voormalig Politiebureau Rustenburg in Wageningen: de plek die 30 jaar lang van grote betekenis was voor de politie en voor de burgers van Wageningen zou snel volledig van de aardbodem verdwijnen.

Net voor de sloop ontstond de kans om nog één poging te wagen een stukje van de geschiedenis en de traditie van het bureau te onderzoeken: een bouwbiografische speurtocht door het gebouw! Uit dit resultaat ontstond een crowdfundingproject, waarbij geïnteresseerde burgers en politiebeambten samen de publicatie zouden financieren.

mini-politiebureau_concept_covervs2-300x265In mei 2013 bleek de crowfunding succesvol! Dankzij de hulp van de Historische Vereniging Oud Wageningen en vele donateurs en sponsors en kon het boekje gepubliceerd worden. In oktober 2013 verscheen het bij de Lawick Pers.

Bestellen

Het boek ‘Bureau Rustenburg’ is nu ook online te bestellen voor 12 euro (ex. 2,50 euro verzendkosten). Wilt u bestellen, stuur dan een mail naar bureaurustenburg@xs4all.nl.

 


Politiebureau Rustenburg from jobbew on Vimeo.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Back to Top ↑
  • Missie

    Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

  • Testimonial

    "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

    Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.

  • © Jobbe Wijnen