Bouwbiografie

Published on april 29th, 2014 | by admin

0

Vlugschrift Militaire Graffiti

2014_vlugschrift_omslag Als uitvloeisel van inmiddels aardig wat inspirerende gesprekken – en vondsten!-  werd het tijd om eens iets op te schrijven over graffiti en in het bijzonder militaire graffiti. Graffiti zijn een belangrijke vondstcategorie in bouwbiografisch onderzoek, maar er bleek/blijkt voor de Nederlandse situatie nog nauwelijks tekst over te bestaan. Om de vondsten uit het onderzoek in Ede te kunnen presenteren ben ik dus maar zelf in de pen geklommen.

Met dank van de leden van de ‘Werkgroep Sporen van de Gebruiker als Erfgoed’ van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zonder wiens suggesties deze tekst niet tot stand was gekomen, en verder met name dank aan Arjen Kok, Riemer Knoop en Ruurd Kok voor hun redactionele bijdragen.

Klik hier voor het Vlugschrift Militaire Graffitti (op www.bouwbiografie.nl)

mini-P1010322

 

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Missie

  Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding... Meer weten over mijn visie en missie? Lees dan hier verder.

 • Contemporaine Archeologie

 • FC Wageningen

 • Bouwbiografie

 • Colloquim op Saxion

 • Testimonial

  "Ik heb Jobbe leren kennen als bij uitstek een creatieve vernieuwer in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog. Ook op andere onderwerpen is Jobbe bij RAAP steeds grensverleggend bezig geweest. Ik heb Jobbe verder meegemaakt als een zeer gedreven medewerker, die het vooral belangrijk vindt dat zijn werk in er toe doet."

  Marten Verbruggen, directeur RAAP Archeologisch Adviesbureau.